Единодушно  общинските съветници гласуваха Община Бургас да отправи писмено искане

...
Единодушно  общинските съветници гласуваха Община Бургас да отправи писмено искане
Коментари Харесай

Решено! Строят нов корпус към училището в Сарафово

Единодушно  общинските съветници гласоподаваха Община Бургас да насочи документално искане до Министерството на образованието и науката за обезпечаване през 2022 година на средства от държавния бюджет в размер на 3 245 500 лв. за създаване на нов корпус на ОУ " Христо Ботев “ в " Сарафово ", съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Училището на голяма потребност от пристройката, сподели пред съветниците зам.-кметът в община Бургас Йорданка Ананиева. Тя напомни, че Община Бургас е единствената в страната, която със лични средства строи учебна инфраструктура. И посочи, че е значимо Община Бургас да получи финансов запас от страната, който се предлага за създаване на учебна инфраструктура.

 Учениците сега се образоват на две смени заради дефицит на класни стаи. В учебното заведение няма физкултурен салон, а учениците употребяват приспособени класни стаи за осъществяване на часовете по физическо образование и спорт. В момента учебното заведение разполага с общо 9 стаи, от които една е превърната в столова за обедно хранене. През образователната 2021/2022 година паралелките в учебното заведение са 11, което постанова двусменен режим за учениците от V, VI и VII класове. Средна пълняемост на паралелките е 25 възпитаници.

Новият корпус ще се състои от 2 елементи -  3-етажна сграда с монолитна стоманобетонова структура и физкултурен салон, решен като едноетажна сграда с железна сглобяема структура.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР